Activitats permanents i serveis


Índex: (ves baixant per la pàgina per a trobar les noticies següents)

El Camí, senderisme cultural en procés de senyalització.

Ubuntitza't, instal·la't programari lliure i en català.

Recursos lingüístics, recull de ferramentes per a la llengua.

Préstec / cessió del local del Casal Jaume I. A col·lectius, associacions i persones que presenten un projecte d'interés cultural, social etc..

====================================

El CAMÍEL CAMÍ és una ruta de senderisme cultural en procés de senyalització de forma participativa, per fer a peu i que recorre totes les comarques i illes de parla catalana. Un recorregut per la cultura, la història, el paisatge i l'esperit de la nostra terra.


Més informació a:
http://www.elcami.cat/
Companyes i companys del Casal Jaume I han assolit la tasca de marcar un tram del Camí per la comarca del Camp de Túria, si vols participar informa't.

========================================


UBUNTITZA'T

El Casal Jaume I disposa d'un Servei Permanent d'Instal·lació d'Ubuntu en català.

Ubuntu és un sistema operatiu basat en Linux, lliure i gratuït, que permet la instal·lació en pràcticament qualsevol ordinador.

A més és pod instal·lar en multitud d'idiomes, entre ells en català.

Podem aprofitar aquest servei que ofereix el Casal Jaume I per a deixar d'utilitzar un dels sistemes operatius dominants al mercat com és windows que a més és un símbol del consumisme informàtic.

També podem començar a utilitzar programari en català, si encara ho estem fent en castellà.

Aquest servei es gratuït per a les persones sòcies del Casal. A les no sòcies (si volen i poden) se'ls admetrà un donatiu per a les despeses del Casal.

Contacta amb Toni per correu-e, t'explica els requisits mínims de l'ordinador, què fer amb els arxius personals que tens, etc... i quedem per a fer la instal·lació.

martinantfer.3@riseup.net
Ja saps, si vols que les aplicacions del teu ordinador inclòs el sistema operatiu estiguen en català, pots utilitzar aquest servei "UBUNTITZAT", que ofereix el Casal Jaume I, però també pots fer-ho pel teu compte visitant la web d'UBUNTU.cat o bé, si vols continuar amb Windows però utilitzar aplicacions en català, consulta la pàgina de SOFTCATALÀ, on trobaràs infinitat de programari.
=======================================


Recursos lingüísticsDICCIONARI NORMATIU VALENCIÀ

Oferit per l'Acadèmia Valenciana de la Llengua. Des de la pàgina principal pots fer consultes lingüístiques, descarregar diccionaris temàtics, consultar la gramàtica, i obtindre més informació que pot ser d'utilitat.


__________


 DICCIONARI CATALÀ-VALENCIÀ-BALEAR


Oferit per l'Institut d'Estudis Catalans i l'Editorial Moll, aquest Diccionari, és una obra comprensiva de la llengua que es parla "al Principat de Catalunya, al Regne de València, a les illes Balears, al departament francès dels Pirineus Orientals, a les Valls d'Andorra, al marge oriental d'Aragó i a la ciutat d'Alguer de Sardenya".

_________

  GRAN ENCICLOPÈDIA CATALANA I GRAN DICCIONARI DE LA LLENGUA


Al cercador de la web de l'Enciclopèdia Catalana trobaràs tots els continguts de la Gran Enciclopèdia Catalana i del Gran Diccionari de la llengua. També des de la web del diccionari, podem accedir a d'altres específics com ara, escolar, mèdic o multilingüe.
__________


El TERMCAT és el centre de terminologia de la llengua catalana, creat el 1985 per la Generalitat de Catalunya i l'Institud d'Estudis Catalans.

Des de la pàgina d'inici de la seua web pots fer consultes terminológiques, neologismes, diccionaris, comentaris terminològics.

Ofereix el GesTerm, un gestor de terminologia descarregable que facilita les principals tasques associades al treball terminològic: creació de fitxes terminològiques i de diccionaris que les continguin, manteniment de la informació associada a les fitxes i als diccionaris, cerques avançades i generació de llistats imprimibles.

__________

Voleu ampliar o refrescar el vostre català?

Amb RodaMots cada dia (de dilluns a divendres) podeu rebre, per correu electrònic, Twitter o RSS, un breu missatge amb una paraula o una expressió, amb el seu significat i exemples.

Demana l'alta al següent enllaç.

http://rodamots.drac.com/alta/

__________El SALT és un traductor (amb corrector, diccionari, conjungació verbal) que permet passar els textos del castellà al valencià i a la inversa amb un mètode interactiu que minimitza els errors i garantix una gran qualitat dels textos traduïts. Hi ha dos versions, la 3 que funciona de manera independent i la 4 que funciona sobre el programa Writer del LibreOffice. El Salt 4.0 té, al seu torn, dos versions, una per a Windows i una altra per a Linux.

___________

Potser necessitem fer alguna consulta en castellà...  per això tenim el diccionari de la RAE que "limpia, fija y da esplendor".
___________________________________


Diccionaris traductors del català a castellà, francès i anglès i a l'inrevés_____________________________________
Catalanitzeu els vostres ordinadors amb qualsevol sistema operatiu.
==============================================

Préstec / cessió del local del Casal Jaume I.

A col·lectius, associacions i persones que presenten un projecte d'interés cultural, social, polític, econòmic...

Per a un dia determinat o per a una temporada en funció de la disponibilitat.

Poseu-vos en contacte pel correu-e del Casal Jaume I que trobareu a la columna de l'esquerra d'aquest bloc, ens ho expliques i parlem.


==============================================

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada