dimecres, 13 d’octubre del 2010

COMIAT AL CORRELLENGUA EN EL CAMP DE TÚRIA

El Correllengua escolar 2010 va cloure el divendres passat al Camp de Túria. Enguany es celebrava la quinzena edició amb un sentit homenatge a Enric Valor, que enguany fa 10 anys que va faltar i l’any que ve serà el centenari del seu naixement.

Uns dos mil set-cents menuts de la nostra comarca han gaudit del pas de la flama de la llengua pels seus col·legis. El col·legi públic número 2 de Vilamarxant, el col·legi Mas d’Escoto de Riba-Roja de Túria, Verge del Carme de l’Eliana, Lluís Vives de Benaguasil, lloma del Mas de Bétera, i l’Olivera de l’Eliana han participat activament en aquesta festa que va consolidant-se. En tots els col·legis la flama de la llengua entrava de mà dels alumnes de sisé junt a la música de la dolçaina i el tabal. En alguns centres els xiquets cantaven o dansaven músiques que feien esborronar als presents. Per acabar-ho d’adobar, la lectura del manifest i Llorenç Giménez o Dani Miquel que retien homenatge a la figura del gran mestre de Castalla. La flama tampoc podia obviar la població de Llíria, la capital edetana va ser la darrera estació. En la seu del Casal Jaume I, i amb Dani Miquel com a mestre de cerimònies, la flama va impregnar el seu esperit als xiquets de la ciutat de la música.

La rondalla del mig pollastret, la cançó “Recordem Enric Valor”, el dimoni fumador, ... i tantes paraules dites per honorar la figura d’Enric Valor que han ressonat i ressonaran en moltes ments dels nostres infants durant aquests dies. Una sentida festa en favor de la llengua que se’n va a altres indrets de la nostra terra i que tornarem a gaudir l’octubre de l’any vinent.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada