diumenge, 22 de març del 2015

Taller d'Insurgència Laboral

VINE I PARTICIPA DEL TALLER D'INSURGÈNCIA LABORAL

A partir de 2007 amb l’arribada de la crisi econòmica, les classes populars hem vist com els grans partits polítics, seguint les ordres de la Troika i les oligarquies econòmiques, han anat retallant de manera continuada els nostres drets socials i laborals. Unes retallades que han suposat el major retrocés socials de les últimes dècades i que, com no podia ser d’altra manera, han deixat un rastre de misèria, frustracions i tristesa al nostre voltant.


Els joves, i especialmente les dones joves, hem estat un dels col•lectius que més afectats s’hem vist per aquestes polítiques malanomenades d’austeritat. Mentre que les xifres de l’atur encara ronden el 23’4%, els joves hem de suportar perplexos com més del 50% dels menors de 25 anys no trobem treball tot i ser una de les generacions més i millor qualificades.


Se’ns demana expriència, experiència i experiència. Davant aquestes exigències ens trobem amb dues opcions: o emigrem per treballar a l’estranger com a mà d’obra barata o, les que tenim la sort de trobar treball prop de casa ens veiem condemnades a realitzar treballs en condicions ultraprecàries que ens exploten sense cap tipus de mirament.

Qui no ha treballat o té una amiga que fa feina sense contracte i cobra en negre? Qui no coneix alguna persona que fa més hores de les que li pertoquen i, tot i així, cobra menys del que hauria de cobrar? Qui no ha treballat o coneix alguna persona que no fa més que enllaçar treballs temporals on les condicions laborals són més que precàries i on el tracte que els caps tenen amb tu és gairebé vexatori?

Però per si tots aquests treballs i situacions indignes no foren suficients, les joves hem de patir encara noves formes d’explotació laboral. Moltes de nosaltres, per poder acabar els nostres estudis universitaris, ens veiem obligades a realitzar uns treballs en pràctiques per les quals, no només no rebem cap tipus de contraprestació sinó que ens veiem obligades a pagar. En altres paraules, paguem per fer feina. I no només ens exploten durant les practiques curriculars, sinó que tota aquesta precarietat s’ha legalitzat a partir del contracte d’aprenent. Amb aquest es pretén allargar aquesta situació després d’haver acabat la carrera permetent a l’empresari contractar-nos per uns 426€ mensuals (uns 240€ per baix del Salari Mínim Interprofesional), sense dret a prestacions per atur, sense vacances pagades, sense jornada máxima, sense dret a indemnització per acomiadament, sense dret a dies festius, sense permisos…

La situació que patim el jovent del Camp de Túria no és diferent, sinó que moltes de nosaltres coneixem aquests fets de primera mà. És per això que des d’Arran Camp de Túria, amb la col•laboració de la Coordinadora Obrera Sindical i del Casal Jaume I de Camp de Túria, hem volgut organitzar un Taller d’Insurgència Laboral. Perquè només si prenem consciència de la nostra situació de joves explotades i ens organitzem com a tal podrem fer front a aquestes situacions que patim i que ens humilien dia rere dia. Vos esperem aquest divendres a les 20h. al Casal Jaume I de Camp de Túria (av. Dels Furs 17, Llíria).

Com a joves, com a treballadores, organitzem-nos i lluitem!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada