dissabte, 25 d’abril del 2015

25 d'abril "Comença el futur"

València, 25 d’abril de 2015NOTA DE PREMSA

ACCIÓ CULTURAL CELEBRA AMB UNA MULTITUDINÀRIA MANIFESTACIÓ L’INICI DEL CANVI AL PAÍS VALENCIÀ


 30.000 persones recorren el centre de València  


Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha celebrat una multitudinària manifestació a València per a commemorar la diada del 25 d’abril amb el lema “Comença el futur”. L’entitat ha fet una crida a l’esperança i la il·lusió, però també a aprendre les lliçons del passat, perquè els responsables d’un model social, econòmic i cultural fracassat no representen el futur ni la solució, sinó que són part del problema. 

Deixem enrera 24 anys de corrupció, d’autoritarisme i de persecució de la llengua i la cultura. El futur es diu transparència, es diu diàleg, es diu cultura, es diu participació, es diu arc mediterrani, es diu ràdio i televisió valenciana i TV3, es diu llengua. Perquè la cultura no és un luxe, sinó que forma part d’un model social i econòmic de futur que aposta per la formació i la qualitat.
Amb la seua participació en la manifestació de la diada, milers i milers de valencians han fet visible el canvi de cicle que avui ha començat, i han expressat el seu suport a eixa aposta que fa Acció Cultural per recuperar la dignitat i l’autoestima dels valencians. En aquest sentit, el document de política lingüística que ACPV ha preparat junt amb les universitats públiques valencianes ofereix una proposta positiva, possible i amb un fort aval acadèmic per fer possible que cap valencià o valenciana siga discriminat per raons de llengua, i és el full de ruta per a que una nova majoria parlamentària puga, a partir de maig, iniciar una nova etapa, amb el suport de la nostra entitat i de les universitats.
La manifestació l’ha obert una pancarta amb el lema “Per la llengua i la cultura” en la que hi havia una representació de la Junta Directiva d’ACPV (amb Eliseu Climent, Ferran Suay, Tomàs Llopis i Toni Gisbert), els presidents de la Societat Coral El Micalet i Escola Valenciana, els portaveus de Salvem el Cabanyal, Ca Revolta i ACICOM, i Jordi Bosch, membre de la Junta Directiva d’Òmnium Cultural.

D’altra banda, en l’acte final de la manifestació, Acció Cultural ha enviat una salutació a Obra Cultural Balear (que junt amb ACPV i Òmnium forma la Federació Llull, una federació de tres associacions culturals que juntes sumen la xarxa associativa més nombrosa i amb implantació territorial en tot l’àmbit lingüístic), que avui mateix celebrava la Diada per la Llengua a Mallorca.
Els actors Francesc Alegre i Marina Alegre han conduit l’acte final de la manifestació, i la Crida Cívica pel 25 d’Abril ha estat llegida per tres joves, com a símbol del futur que avui comença: Maria Deltell i Mercè Salelles, de Joves d’ACPV, i Laura Peris, del BEA (Bloc d’Estudiants Agermanats). L’acte ha finalitzat amb l’actuació de les muixerangues de València, d’Alacant i de Carlet, i de muixeranguers de tot el País Valencià, i diverses colles de dolçaines i tabals.
Aquesta nit, Acció Cultural tanca la diada amb la Festa pel Canvi, un concert a Alboraia que a hores d’ara ja es pot afirmar que és un èxit: aquest matí ja hi havia venudes un terç més d’entrades que l’any passat, i per tant aquesta nit 6.000 joves celebraran amb nosaltres que comença el futur.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada