dilluns, 18 d’abril del 2011

ACCIÓ CULTURAL EXIGEIX A SÀNCHEZ DE LEÓN I NOVO QUE RESPECTEN LA LLIBERTAT D'EXPRESSIÓ I MANIFESTACIÓ


València, 18 d’abril de 2011

NOTA DE PREMSA
ACCIÓ CULTURAL EXIGEIX A SÀNCHEZ DE LEÓN I NOVO QUE RESPECTEN LA LLIBERTAT D’EXPRESSIÓ I MANIFESTACIÓ
ACPV reclama als responsables electorals del PP una campanya neta, sense mentides i sense insults contra els qui no pensen com ells

ACPV vol recordar a la senyora de León que, abans que el Govern de Francisco Camps iniciara l’obertura d’expedients administratius i la imposició de multes a la nostra entitat per emetre una televisió pública, TV3 ja es veia amb normalitat al País Valencià. Per tant, el Govern del sr. Camps ha creat un problema que no existia. A més, n’ha dificultat, durant quatre anys, la solució. Perquè la solució era i és possible de manera immediata si el Govern valencià tinguera una actitud positiva: tan simple com permetre l’emissió dels quatre canals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals que ja emetia ACPV pel segon multiplex que té adjudicat la Generalitat valenciana i que, fins el passat 17 de febrer, continuava lliure (des d’eixe dia, per cert, tan sols duplica el que emet el primer multiplex, precisament per intentar tapar el fet que, objectivament, està lliure i disponible).
Per tant, si la senyora de León realment vol deixar de censurar una televisió, i fer-ho des de la legalitat, si vol deixar de ser la cara pública que persegueix l’alternativa de model de país representada per ACPV, pot fer-ho avui mateix: depèn només d’ella i del seu Govern.
D’una altra banda, Acció Cultural exigeix al sr. Novo respecte pels valencians. Hi ha molts valencians que no pensen com ell, una part dels quals es va manifestar el passat dissabte i va omplir la ciutat de València en una de les mobilitzacions més multitudinàries dels últims anys. I exigeix també respecte per als representants sindicals, polítics i associatius que van acompanyar Acció Cultural i li van donar suport. Amb els seus insults, l'únic que fa el sr. Novo és autodesqualificar-se i expressar el caràcter antidemocràtic de qui no és capaç de mostrar respecte davant els ciutadans que exerceixen el seu dret a la lliure expressió i manifestació.
Recordem, així mateix, als responsables electorals del PP, que la mobilització impulsada per la nostra entitat els últims quatre anys no ha fet sinó créixer i ampliar la nostra base social, fins al punt que destacats companys del mateix partit que Sànchez de León i Novo han expressat públicament i institucionalment el seu desacord amb la política de censura del Govern del sr. Camps i el seu suport a les emissions de TV3.
ACPV considera que aquestes declaracions, impròpies de càrrecs públics, són un exemple més de la creixent erosió dels drets democràtics que està patint el País Valencià, un territori on els espais públics -ja siguen la plaça de bous, ja siguen els carrers i places de la ciutat de València- són negats a una part dels ciutadans, i on s’obstaculitzen permanentment el dret de manifestació i la llibertat d’expressió.
Finalment, ACPV vol donar públicament les gràcies a tots els valencians i les valencianes conseqüents que ens van acompanyar el passat dissabte per l’extraordinari èxit de la manifestació i pel seu comportament exemplar durant tota la marxa (cosa que contrasta amb les actituds tan poc respectuoses que han mostrat els responsables electorals del PP).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada