divendres, 24 de setembre del 2010

15è CORRELLENGUA A 152 POBLACIONS VALENCIANES


València, 24 de setembre de 2010

NOTA DE PREMSA

ACCIÓ CULTURAL DU EL 15è CORRELLENGUA A 152 POBLACIONS VALENCIANES

Enguany homenatja Enric Valor i comptarà amb la participació, de moment, de 120.000 estudiants


Des del 1995, amb motiu del 9 d’Octubre, Acció Cultural del País Valencià organitza durant els mesos de setembre i octubre el Correllengua, una de les iniciatives no institucionals més multitudinària a favor de la llengua catalana al País Valencià.

El Correllengua té una base senzilla a partir de la qual es poden articular activitats molt diverses: el pas de la Flama de la Llengua per les poblacions del País Valencià, organitzada en diverses rutes. El programa d’activitats es perllonga durant dos mesos, i contempla activitats en els centres d’ensenyament de primària i secundària (tant en l’aula com en el pati), cercaviles pels carrers dels pobles, conferències i debats, espectacles teatrals, concerts, exposicions… En ser una proposta tan oberta, permet una àmplia participació de sectors ben diversos i li atorga un caràcter popular. L’objectiu és celebrar la nostra identitat de manera lúdica i desacomplexada, i prestigiar la nostra llengua davant dels xiquets, els joves i els adults, tant dels nascuts a casa nostra com dels nous valencians.

Aquest any, el Correllengua celebra els seus 15 anys i, a més, homenatja el mestre de Castalla, Enric Valor, en el desè aniversari de la seua mort. 

A dia d’avui, ja tenim confirmat que la Flama del Correllengua visitarà 152 poblacions valencianes, passarà per 418 centres d’ensenyament i implicarà 120.000 estudiants, però aquestes xifres s’incrementaran els pròxims dies, perquè hi ha poblacions que encara estan tancant el programa d’actes del seu Correllengua.

A més, Acció Cultural ha preparat una web especial que podeu consultar a www.acpv.cat, on els centres, les associacions locals que participen i els nuclis locals d’ACPV podran descarregar el material que necessiten, inscriure’s, apuntar el seu programa d’activitats i enviar fotografies, vídeos i notícies dels diversos actes que vagen tenint lloc.


El Correllengua 2010 comença el seu recorregut avui, divendres 25 de setembre, a Gandia on, a més de la ja tradicional cercavila pels carrers de la ciutat, hi haurà un multitudinari sopar popular i un concert. 
A les comarques del nord, la Flama arriba el 28 de setembre a Torreblanca i la Vall d’Alba, i passa per Almassora, Benicàssim, Nules, la Vilavella, Castelló de la Plana, el Grau de Castelló, Vinaròs, les Coves, la Salzadella, Sant Mateu, Vila-real, Vilafranca, Atzeneta, Borriana, Benicarló, Alcalà de Xivert, Borriol, Cabanes, Vilafamés, Fondeguilla, Artana, Onda, l’Alcora, Sant Joan de Moró…

Al Camp de Morvedre i del Túria, la Flama arriba l’1 d’octubre a Llíria, i finalitza el seu recorregut el 23 d’octubre a Sagunt i a Quart de les Valls. A València, cal destacar que la Flama arribarà a la Universitat el 6 d’octubre, i a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània, i el dia 8 a Benimaclet, per la implicació de diferents entitats. Alhora, farà recorregut per les Riberes, passant per Alzira, Riola, Algemesí, Sueca…

A les comarques centrals, la Flama arriba el 27 de setembre a Ontinyent, on es presenta el Gegant del Rei Jaume I i el Cabet Joan Fuster, i es passejarà per la Vall d’Albaida fins el 8 d’octubre. A l’Alcoià-Comtat la Flama arriba el 4 d’octubre a Alfafara, Agres, Beniarrés, Gaianes… i finalitza el seu recorregut el 9 d’octubre a Tibi.

La ruta del sud comença el 28 de setembre a Xixona i acaba el 9 d’octubre amb una gran festa al Campello. De les comarques dels Vinalopons cal destacar el Correllengua de Crevillent, amb una “Volta a peu pel valencià” en la qual s’implicaran els clubs d’atletisme i altres associacions locals, i també el Correllengua d’Elx, amb un acte al Gran Teatre.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada