dilluns, 13 de desembre del 2010

el camp de túria: aquesta comarca està molt viva

Quin cap de setmana! se n'han pogut fer més grosses, de festes i saraus, però una cosa ha quedat ben clara: aquesta comarca bull i no sabem si estarem a l'avantguarda d'aquest somnolent país, però molt a prop sí que hem d'estar. M'explique: el divendres a les 17'30h de la vesprada el gran Llorenç Giménez, el mestre dels contacontes, venia a Llíria, a la seu del Casal per deixar encisats a la concurrència, amb les seues contarelles, els seus jocs, estris màgics, llibres al·lucinants, embarbussaments i un repertori de recursos inacabable. Encara estaven ressonant les paraules de Llorenç, i a uns pocs centenars de metres, a la sala multiusos de la Unió Musical, José Luis Porcuna i el nostre benvolgut Josep Maria Jordan, guardonat ara fa poc més d'un mes amb un dels premis Jaume I, impartien una xerrada sobre la crisi econòmica. La Plataforma Llíria Habitable era qui organitzava aquest acte. Però el divendres encara donava per a més, per a molt més! A les 20h dos actes més. Un a Benaguasil, l'Ateneu Musical i Cultural oferia una conferència sobre el llenguatge sexista, a càrrec d'Immaculada Navarro; l'altre a Vilamarxant on l'Associació Cultural 9 d'octubre i la Coordinadora pel Valencià presentaven un llibre sobre roders de l'escriptor i periodista Manel Arcos.
Dissabte dos plats forts. A les 19'30h de la vesprada, de nou a Benaguasil, ara a la seu de Consolat de Mar, un concertàs! Aljub, a més aquest concert tenia l'al·licient de ser l'últim que Mara Aranda feia amb aquesta formació, - no patiu, si voleu gaudir de Mara Aranda, a les darreries de gener la podreu tornar a veure-. L'acte va ser rodò, organitzat pel Col·lectiu Ovidi Montllor de músics valencians i amb la col·laboració de Consolat de Mar i del Casal Jaume I del Camp de Túria. En acabar, i abans d'anar al megaconcert organitzat per l'Assemblea de joves del Camp de Túria. Carles Subiela ens donà de sopar -així com sona-, entrepans de pernil, olives, papes, aigua, vi. Un luxe. 


Després, de nou a Llíria, homenatge al gran Ovidi. Al Tall, Miquel Gil, Toni de l'Hostal, Doctor Dropo, i un llarg etcètera d'artistes. El teatre ple, que no és cosa minsa. Acabà tard, però al dia següent, ep! la cosa continuava i fins a tres excursions s'hi organitzaren. La colla excursionista Centpeus al Benicadell, l'Ateneu de Bétera a l'alqueria de Bufilla i l'Associació Cultural 9 d'octubre de Vilamarxant a la cova de Perot, el roder de Vilamarxant.
Quina comarca en dona més? No ho sé, però ací ens hem embalat. Mireu: al gener presentarem el llibre Sortir de l'armari lingüístic, al dia següent el CEL de l'Eliana oferirà un concert de Raimon (mare meua!), portarem a Mara Aranda -ara amb Artaica- al Consolat; febrer: Pau Alabajos a l'Ateneu de Bétera, a la setmana següent el Tirant de Cançó a l'Eliana (l'any passat Miquel Gil, enguany Al Tall); després vindrà el 25 d'abril, que en farem alguna grossa i les trobades a l'Eliana.A l'estiu, veus de Bétera reclamen un bon sarau...  
Com va dir l'entrenador de futbol de moda, cordeu-vos el cinturó i agafeu-vos fort...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada