dijous, 30 de desembre del 2010

ADÉU 2010, BENVINGUT 2011

Acabem l'any 2010 que, malgrat la crisi econòmica que ens assota, ha estat des del punt de vista cultural molt productiu per al nostre Casal, i per extensió a la nostra comarca. Encetàrem l'any amb Rosana Pastor i Feliu Ventura visitant alguns instituts de la comarca en la iniciativa "Apropa't a la Cultura". Quant a concerts: els Arthur Caravan a Vilamarxant, Miquel Gil a l'Eliana, Batà i Pau Alabajos a Llíria, Eva Dénia a la Pobla de Vallbona, Rapsodes i Make some are us a Riba-roja, els Aljub a Benaguasil. El Correllengua enguany ha arribat a quasi tres milers d'alumnes del Camp de Túria. Hem presentat quatre llibres, una exposició, hem projectat dos documentals, hem dedicat cinc vesprades a entretenir als xiquets amb Dani Miquel, Llorenç Giménez el Contacontes, el grup del Casal, etcètera. Organitzàrem el tradicional intercanvi de llavors autòctones al febrer. Celebràrem una de les edicions més emotives dels premis Jaume I, amb uns guardonats de primer nivell i uns animadors de luxe com ho varen ser Pep Botifarra, Toni de l'Hostal i Mireia de Rapsodes.



Quant a la mobilització social, des d'aquesta comarca s'ha contribuït de manera considerable en la campanya "Televisió sense fronteres", concretada en milers de signatures per una ILP en favor de TV3.



Per al proper any començarem fort, presentarem "Sortir de l'armari lingüístic" de Ferran Suay i Gemma Sanginés, musicalment encetem amb Artaica, Pau Alabajos i Al Tall. Els llirians MeRic faran les delícies dels més menuts i alguna cosa més. Tot açò fins març, que després ja en vindran altres de grosses. Estem preparant una campanya d'activisme lingüístic molt potent. 
I sí, ja sabem que l'any que ve hi ha contesa electoral. Però la roda no s'atura ni pot fer-ho.
Només ens resta desitjar-vos a tots els que heu participat amb nosaltres, siga de la manera que siga, un 2011 il·lusionant i carregat de bones emocions.
Ens veiem l'any que ve!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada