dijous, 23 de desembre del 2010

ACCIÓ CULTURAL I ESCOLA VALENCIANA JUNTS PER LA LLENGUA


LOGO ACPV

València, 22 de desembre de 2010

NOTA DE PREMSA
ACCIÓ CULTURAL I ESCOLA VALENCIANA APOSTEN PER GENERAR UNA ESTRATÈGIA COMUNA PER L’ÚS SOCIAL I ENSENYAMENT EN VALENCIÀ
Han encetat hui un fòrum de reunions mensuals amb l’objectiu d’avaluar projectes recents com el Compromís pel Valencià i generar estratègies comunes per al 2011. Vicent Moreno i Eliseu Climent, presidents de FEV i ACPV respectivament, situen la potenciació d’un sistema educatiu plurilingüe amb el valencià com a llengua vehicular com a un dels elements clau d’un gran moviment de consens per la llengua. Les dues entitats aposten per l’acció conjunta en aspectes destacats per evitar “renúncies” com la del requisit lingüístic a la funció pública.
Membres d’Escola Valenciana i Acció Cultural, encapçalats pel seus presidents Vicent Moreno i Eliseu Climent respectivament, s’han reunit aquest migdia al Centre de Cultura Contemporània Octubre. Aquesta ha estat la primera d’una bateria de reunions en què les dues entitats busquen pactar un discurs conjunt en temes claus de la política lingüística al País Valencià. ACPV i FEV compaginaran els seus programes propis amb reflexions conjuntes encaminades a ampliar la tasca de pressió per generalitzar un sistema educatiu de qualitat en valencià adaptat al context actual i per fer créixer la xarxa social que demana viure en valencià. Això inclou – han assegurat- exigir postures més contundents en la defensa d’aspectes claus com el requisit lingüístic.
Tant Acció Cultural com Escola Valenciana han destacat que les estratègies de futur per generar grans plataformes de consens deuen tenir en compte “allò que ha funcionat i allò que no” en els precedents del treball conjunt i han afirmat que caldrà generar un equilibri entre la capacitat de consens i el compromís de dur a terme mesures concretes que es duen a la pràctica. “Hem de passar del món de les idees al dels fets”, han afegit.FOTO (D'esquerra a dreta)
Eliseu Climent, president d'ACPV; Vicent Moreno, president de FEV; Toni Gisbert, coordinador d'ACPV i Àngel Martí, gerent de FEV

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada