dimecres, 22 de desembre del 2010

L’Ajuntament de València prohibeix a ACPV estar en Expojove

Acció Cultural denuncia la utilització política d’Expojove per part del govern municipal del PP

21.12.2010

L’Ajuntament de València ha comunicat a Acció Cultural del País Valencià (ACPV) la seua prohibició que l’entitat puga disposar d’un estand en Expojove, amb l’argumentació que la nostra entitat “realizó una labor de divulgación de actividades que nada tienen que ver con los fines propios de este certamen”. Davant aquesta comunicació, ACPV vol fer les següents consideracions:

1r.- ACPV va realitzar durant el temps en que va ser present en Expojove l’any passat tallers infantils i activitats lúdiques adreçades als xiquets i xiquetes que van visitar el nostre estand, i a tal efecte va comptar amb animadores infantils i conta-contes.

2n.- ACPV, a més, tenia al seu estand informació de les activitats que realitza l’entitat (butlletins i altre material divulgatiu), tal com és normal en totes les associacions que són a Expojove. El material és a disposició de qui vulga informar-se de què és i què fa ACPV sense més compromís, i agafar-lo és evidentment una acció voluntària.

3r.- D’altra banda, ACPV és una associació cultural que sempre ha tingut entre els seus eixos de treball el de la promoció de la cultura entre els més joves. Així, ACPV té un programa d’activitats infantils tan important com el Correllengua (amb activitats a les escoles i que enguany ha arribat a 150.000 xiquets), des de la nostra fundació organitzem colònies d’estiu, totes les nostres delegacions territorials fan tallers infantils i en l’edifici Octubre Centre de Cultura Contemporània desenvolupem un programa de visites escolars al centre històric de València i lectures dramatitzades d’autors valencians clàssics i contemporanis. També impulsem el programa “Apropa’t a la cultura” als instituts, a més d’activitats lúdiques orientades als joves com el Jovestiu o tot el treball de la nostra secció juvenil, Joves d’Acció.

4rt.- ACPV, per tant, és una associació cultural que representa desenes de milers de valencians (els nostres socis i simpatitzants que participen en la llarga llista d’activitats culturals i mobilitzacions que organitzem durant tot l’any a tot el territori valencià) que, a més, té com a un dels seus principals eixos de treball els àmbits infantil i juvenil. Prohibir la participació d’ACPV en Expojove és, per tant, censurar un sector important de la societat valenciana i una associació cultural legitimada per participar en un certamen dirigit als joves, en base a la seua història de treball en aquest àmbit. I el fet és particularment greu si tenim en compte que ACPV va fer a l’Ajuntament una proposta de diàleg per a solucionar els possibles problemes (en una reunió que el 21 de setembre va tenir lloc entre Toni Gisbert, coordinador d’ACPV, i Manuel Mas i Manuel Camarasa –assessor i cap de Negociat de la Regidoria de Festes, respectivament-, en el mateix Ajuntament), diàleg que és rebutjat ja que la prohibició ens és comunicada sense previ avís ni proposta de parlar-ne.

5é.- Per tot això, ACPV exigeix a l’Ajuntament que reconsidere aquest acte de censura i autoritze la presència de la nostra entitat en Expojove un any més.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada